DROOGSYSTEEM SPIGOT-VLOER
INTELLIGENTE FORMULE
AANVOERBELUCHTING
We hebben door ervaring een formule ontwikkeld waarbij parameters zoals de samenstelling van het compost en de breedte en diepte van de opslag, bepalend zijn voor de omvang van het droogsysteem. De uitkomst van de berekening bepaalt de afstanden tussen de buizen onderling, het aantal uitstroomopeningen en de diameters van de buizen en openingen. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid zuurstof voor het composteerproces én luchtstroom die nodig is voor de afvoer van het vocht in de juiste verhouding zijn.
Om de lucht zo goed mogelijk te verdelen over de vloer, monteren we aan de buitenzijde van de kopgevel de hoofdaanvoerbuis. Dit gebeurt met Spiraliet. Dit is een lichte buis met een relatief grote diameter. Zo realiseren we een voordrukkamer met een capaciteit die de ventilator optimaal kan benutten. Een ventilator halverwege de Spiraliet buis zorgt voor de aanvoer van lucht. Zo verdeelt de lucht zich goed over de hele composteervloer. De buis en de ventilator bevestigen we met gegalvaniseerde beugels aan de gevel. Het doorboren van de gaten door de betonwand is ook onderdeel van het plaatsen van de aanvoerbeluchting.
RESULTATEN SPIGOT-VLOER
Als bedrijf werkzaam in composteren is het prettig zo efficiënt mogelijk met je beschikbare ruimte om te kunnen gaan. Onze Spigot-vloer, speciaal voor groencomposteerders, helpt om op dezelfde vierkante meters meer compost om te zetten. De vloer zorgt voor gecontroleerde beluchting in het groenmateriaal waardoor een optimale composteerreactie ontstaat.
Zo werkt het
DROOGSYSTEEM
met Spigot-vloer
1.
Lucht wordt via buizen in of over de vloer door het verkleinde groenmateriaal geblazen.
2.
Door de zuurstof in de lucht ontstaat er een composteerreactie in het groenmateriaal.
3.
De temperatuur neemt toe door de composteerreactie
4.
Door de toename in temperatuur worden entro’s en onkruidzaden afgedood.
5.
De luchtstroom voert het verdampte vocht af.
6.
De temperaturen worden continue gemeten, gestuurd en vastgelegd. Zo waarborgen we dat onkruid en ziektekiemen voldoende zijn afgedood.
Intelligente
automatisering
De kracht van onze droogsystemen zit in de intelligente automatisering. Sensoren meten de compost-temperatuur, waardoor de ventilatie zich automatisch aanpast om op de gewenste streeftemperatuur te komen. Elke drooginstallatie bestaat uit:
Een centrale bedieningskast met daarin een processor en frequentieregelaar.
Met de processor stellen we een minimum ventilatiecapaciteit in. Door een streefwaarde van de producttemperatuur in te regelen, weet de processor hoeveel capaciteit de ventilator moet geven om op de juiste temperatuur te blijven. Hoe warmer het groenmateriaal, hoe meer capaciteit naar de ventilator gaat.
Twee temperatuurvoelers om de temperatuur van de mest te meten.
De temperatuurvoelers geven steeds automatisch de temperatuur aan de processor door, waardoor de processor weet in welke mate de ventilator aan te sturen.
Intelligente software met eenvoudig dashboard.
Als gebruiker kun je de actuele stand van zaken inzien via een eenvoudig dashboard. Dit dashboard is in te zien via je smartphone, tablet of computer. Dit dashboard geeft o.a. inzicht in de temperaturen en snelheden van de ventilator. Ook is de proceshistorie in te zien. In hetzelfde dashboard wijzig je, wanneer nodig, gemakkelijk de belangrijkste parameters. Met name voor de shovelmachinist is dit handig, omdat hij/zij via eigen telefoon vanuit de cabine een hoop zaken in beeld heeft, maar ook de vloer aan of uit kan zetten. Wanneer gewenst en/of nodig kijkt Salomons Techniek op afstand mee, om zo de meest optimale resultaten met je composteervloer te bereiken.
Meer compost op dezelfde vierkante meters
De intelligente techniek zorgt voor een hogere composteersnelheid. Zo kan er op dezelfde oppervlakte meer compost gemaakt worden.
Betere afdoding van onkruidzaden en ziektekiemen
Door de betere beluchting gaat de temperatuur omhoog. Dit waarborgt het afdoden van alle onkruidzaden en ziektekiemen. Afdoding door andere middelen is niet meer nodig.